Consumptiegoederen & verpakking

Verbeter je prestaties met onze innovatieve oplossingen

Consumptiegoederen & verpakking

Krijg de smaak te pakken van innovatieve systeemoplossingen

Krijg de smaak te pakken van innovatieve systeemoplossingen

In de voedsel- en drankproductie en in de verpakkingsindustrie worden strenge eisen gesteld aan de hygiënestandaarden, de beschermingsgraad en de corrosiebestendigheid. De moderne fabrieksontwerpen onderscheiden zich door hun hoge mate van modulariteit en flexibiliteit. Vandaag de dag beheren we goede segmenten voor consumenten, zoals voeding, drank, tabak, farmaceutica, cosmetica en gezondheidszorg. Met diepgaande expertise en ervaring verzorgen wij het hele proces, van de grondstoffen via de verwerkings- en verpakkingslijn, tot aan de eindproducten. Gedreven door marktaandeel en duurzaamheid, vanwege het toegenomen bewustzijn van het vermogen om kwaliteitsgoederen met de hoogste efficiëntie te produceren. We staan voor een nieuwe industriële uitdaging die gericht is op digitalisatie, productieflexibiliteit en slimme apparaten die in staat zijn om gevoelige gegevens te communiceren met een positieve invloed op de effectiviteit van de productie.

Als betrouwbare partner voor de branche consumentengoederen & verpakkingen kunnen onze klanten zeker zijn van:

Wereldwijde footprint

Wereldwijde footprint

Dankzij onze wereldwijde vertegenwoordiging kunnen we wereldwijd ondersteuning bieden, zowel op het gebied van diensten als op het gebied van levering

Technische competentie

Technische competentie

Het Weidmüller team heeft uitgebreide ervaring in het segment en kan toegevoegde waarde bieden in automatiseringstoepassingen

Kwaliteit en prestaties

Kwaliteit en prestaties

Innovaties, prestaties en kwaliteit zijn de sleutelfactoren van onze toegevoegde waardepropositie

Onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling

Als toekomstgerichte onderneming houden wij ons permanent bezig met nieuwe oplossingen voor de eisen van de markt

Branchekennis

Branchekennis

We hebben een lange staat van dienst als het gaat om het tot stand brengen van effectieve en productieve relaties met eindgebruikers en fabrikanten.

Met de stijgende wereldwijde vraag in de markten voor consumentengoederen staat onze branche voor drie grote uitdagingen: de kosten verlagen, de prestaties van de verwerkings- en verpakkingslijn optimaliseren en de mate van automatisering verbeteren door middel van industriële intelligentie

Andrea Borroni, Global Segment Manager Consumer Goods & Packaging

De uitdagingen van de markt aangaan met innovatie en passie

Verwerkingslijn

Verwerkingslijn

Verwerkingslijn

In de huidige wereld van wereldwijde markten en de hevige concurrentie in elk product, wordt het voor bedrijven noodzakelijk om te zoeken naar manieren om hun productiviteit te verbeteren op het gebied van veiligheid, het gebruik van duurzame materialen en de implementatie van flexibele en gestandaardiseerde technologie. Met dit perspectief biedt Weidmüller state-of-the-art technologie op het gebied van automatisering, connectiviteit en digitalisering!

Verpakkingslijn

Verpakkingslijn

Verpakkingslijn

In de verpakking van consumptiegoederen wordt het succes sterk bepaald door het vermogen om klanttevredenheid te bereiken, en wordt het succes vooral geleid door immateriële, vluchtige gewaarwordingen en passies. Het integreren van flexibele lijnen en het synchroniseren van robots, evenals verschillende soorten verpakkingsmachines, tot en met palletiseermachines en AGV's, zijn nodig om de consumententrends te volgen.

Het succes van onze klanten drijft ons

Het succes van onze klanten drijft ons

Het succes van onze klanten drijft ons

Samen met onze klanten werken we aan innovatieve en toekomstbestendige oplossingen. Om een zo groot mogelijk succes in onze projecten te bereiken, leveren wij een bijdrage:

 • Digitalisering en communicatie
 • Optimalisatie van de automatiseringsarchitectuur
 • Hoogste niveau van flexibiliteit en maximale lijnbeschikbaarheid
 • Kosteneffectieve producten en veilige productie
 • Energiekwaliteit en traceerbaarheid

Producten en hoogtepunten voor consumentengoederen & verpakkingen

PROtop: hoogwaardige voeding voor de hoogste eisen van Industrie 4.0

Superieur, toekomstbestendig en duurzaam: De PROtop-serie schakelapparatuur maakt een hoge beschikbaarheid van de installatie mogelijk door MTBF-waarden van meer dan een miljoen uur. De nieuwe DCL-technologie zorgt op betrouwbare wijze voor de activering van lijnbeveiligingsswitches en extra vermogensreserves voor een veilige en krachtige ontsteking van de motor.

PROtop: hoogwaardige voeding voor de hoogste eisen van Industrie 4.0
Onze voordelen
 • Veilige activering van lijnbeveiligingsschakelaars en hoge energiereserves voor krachtige motorintroducties dankzij DCL
 • Hoge energie-efficiëntie (tot 99,4 %)
 • Soorten werking: Enkelvoudige/parallelle werking en instelbaar kortsluitgedrag
 • Hoge levensduur tot 20 jaar

Gedecentraliseerde automatisering met FieldPower®

Gedecentraliseerde automatisering met FieldPower®

Gedecentraliseerde automatisering met FieldPower®

Van de automotive branche tot windmolenparken vertrouwen systeemplanners en exploitanten steeds meer op modulaire concepten. Om deze concepten te implementeren, hebben ze gedecentraliseerde, aanpasbare oplossingen nodig die een breed scala aan functies bestrijken. Idealiter zou het mogelijk moeten zijn om bestaande systemen op dezelfde manier uit te breiden, zonder kostbare, tijdrovende herontwikkeling.

De oplossing is om gevestigde schakelkastfuncties zoals feed-in, schakeling, beveiliging en bewaking geschikt te maken voor gebruik in het veld. Met het FieldPower®-systeem kun je decentrale systeem- en automatiseringsconcepten implementeren die toekomstbestendig en economisch zijn. De veelzijdige module vergemakkelijkt de omzetting van IP20 in IP65.

Detecteerbare markeersystemen voor voedselproductie Productinnovatie

Weidmüller biedt je detecteerbare markeeroplossingen voor de MutiCard en de MultiMark familie.

Dankzij een metalen vulmateriaal zijn onze detecteerbare markers herkenbaar aan metalen en röntgendetectoren. Dit minimaliseert het risico op besmetting tijdens het voedselproductieproces.
Markeringen zorgen voor maximale veiligheid dankzij eigenschappen als corrosiebestendigheid en verouderingsbestendigheid tegen UV-straling en hitte. Wij controleren en bevestigen deze eigenschappen regelmatig in ons geaccrediteerde laboratorium.

Detecteerbare markeersystemen voor voedselproductie
Je speciale voordelen
 • Detecteerbaar door metaal- en röntgendetectoren
 • Optisch herkenbaar aan de blauwe kleur
 • Corrosiebestendige metalen vulstof
 • Heldere en robuuste afdrukafbeelding
 • Verkrijgbaar in verschillende versies voor een grote variëteit aan markeringsvereisten

Meer producten en oplossingen voor consumentengoederen & verpakkingen

Laatste nieuws van consumentengoederen & verpakkingen

Heb je vragen?

Heb je vragen?

*Verplichte velden