Klimaatverandering, CO2-neutraliteit en elektromobiliteit zijn onderwerpen die ons niet alleen privé, maar ook als Weidmüller bezighouden. Daarom werken wij intensief aan nieuwe technologieën die bijdragen tot een vermindering van het energieverbruik en vooral voor toepassing in industriële toepassingen.
In dit verband wordt de gelijkstroomtechnologie gezien als een technologie met een groot toekomstpotentieel. Dit heeft betrekking op het gebruik van gelijkspanning voor de energievoorziening van industriële installaties, bijvoorbeeld om de energie-efficiëntie bij de productie te optimaliseren, maar ook om de kwaliteit van het net en de continuïteit van de voorziening te waarborgen - een belangrijke stap op weg naar een klimaatneutrale productie.
Lagere conversie- en transportverliezen, gebruik van recuperatie, rechtstreeks gebruik van hernieuwbare energiebronnen, alsook vermindering van het piekvermogen door middel van geschikte opslagsystemen
Extra investeringen voor netfiltering en -compensatie kunnen achterwege blijven, de bestaande netten worden ondersteund en productieverliezen ten gevolge van netstoringen worden voorkomen en beperkt
Vermindering van het koperverbruik voor kabels en lagere uitrustingskosten en ruimtebesparing door eliminatie van vermogenselektronica
Infrastructuur voor intelligente controle van energiestromen maakt voordelen mogelijk bij de aankoop van energie en ondersteunt modulaire machineconcepten
Het doel is de energie-efficiëntie bij de productie te optimaliseren en de kwaliteit van het net en de continuïteit van de voorziening te waarborgen. Om dit te implementeren, werkt Weidmüller samen met meer dan 40 partners aan het DC-INDUSTRIE gelijkstroom onderzoeksproject.
Veilige verbindingstechnologie voor bidirectionele energiestroom door recuperatie, bescherming van mensen en apparatuur, conditiebewaking van de connectoren en slimme veiligheidsfuncties door vergrendeling.
Bewaking van de systeemspanning en de energiestromen in de gelijkstroomsectoren, beheer van de netstatus en bescherming van de nominale waarden.
Centrale voorlaadcontrole van grote capacitieve netwerksegmenten naar beschermingseenheden en gedecentraliseerde voorlaadcontrole voor onderhoud van subsegmenten.
Kom meer te weten over het gezamenlijke werk van meer dan 40 partners in de projecten DC-INDUSTRY en DC-INDUSTRY 2, die de basis leggen voor een gelijkstroominfrastructuur in de industrie.
Hier vind je meer informatie over het stappenplan van de DKE voor de standaardisatie van gelijkstroom in het laagspanningsbereik.
Gelijkstroom levert een belangrijke bijdrage aan het succes van de energietransitie. Met de ODCA brengen we de inzichten en oplossingen van DC-technologie naar internationale verdeling. De ZVEI en bedrijven uit de industrie, academische wereld en onderzoek richtten een Open Direct Current Alliance op.