Weidmüller Academie

Kennis over netwerken en het verbreden van je horizon

Weidmüller Academie

Kennis over netwerken en het verbreden van je horizon

Sinds 2003 heeft de Weidmüller Groep alle activiteiten met betrekking tot het onderwijs in de Weidmüller Academie samengevoegd. Op de twee locaties in Duitsland en Azië ligt de nadruk op de opleiding van junior-medewerkers, de voortdurende verdere kwalificatie van medewerkers en initiatieven om binnen het bedrijf kennis op te bouwen door gekwalificeerde uitwisseling met externe organisaties, universiteiten en andere partners in onze netwerken.

De Weidmüller Academie zet zich ook in voor het bevorderen van verschillende educatieve initiatieven in de geest van sociale verantwoordelijkheid. De focus ligt op het versterken van de STEM disciplines (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) en activiteiten die bij jongeren interesse en enthousiasme wekken voor creativiteit, innovatie en technologie. In 2019 ondersteunde de Weidmüller Academy bijna 12.000 deelnemers met kwalificatiemaatregelen en 136 stagiaires en duale studenten.

De toepassing van digitale technologieën en processen en hun impact op de arbeidswereld en in het bijzonder op het leren staan centraal in ons prioritair initiatief "Onderwijs 4.0 - Ons pad naar de eAcademy".

Kennis over netwerken en het verbreden van je horizon

Weidmüller geeft jonge mensen een inzicht in de wereld van het werk terwijl ze nog op school zitten en helpt hen bij het kiezen van hun toekomstige carrière en studietraject. Er zijn verschillende opleidings- en studiemogelijkheden als ze de school verlaten. Onder de paraplu van de Weidmüller Academy verzorgen we opleidingen in meer dan tien technische en commerciële beroepen en bieden we ook dubbele opleidingen aan verschillende universiteiten. Op deze manier geven we jonge mensen de kans om hun carrière te beginnen en zorgen we ervoor dat het bedrijf over uitstekend gekwalificeerde medewerkers beschikt. We bieden ook verschillende mogelijkheden voor jonge academici om praktijkervaring op te doen, of het nu gaat om stages, werkstudentenactiviteiten of afstudeerscripties. We ondersteunen studenten bij hun eerste stappen in de praktische wereld van het werk en zorgen ervoor dat we toegang hebben tot de nieuwste onderzoekskennis en nieuw en geëngageerd jong talent.

Opleidingscentrum

Het trainingscentrum is waar de Weidmüller Academy behoeften gebaseerde leermogelijkheden ontwikkelt en implementeert, rekening houdend met de individuele en methodologische eisen voor flexibel leren. Een centraal Learning Management Systeem geeft medewerkers de mogelijkheid om hun training zelfstandig te organiseren en hun voortgang te volgen. Het systeem biedt ook een breed scala aan mobiele leermogelijkheden, waardoor de deelnemers de vrijheid hebben om te beslissen wanneer en waar ze willen leren.

Als aanbieder van oplossingen en betrouwbare partner bieden we onze klanten ook steeds meer mogelijkheden om applicatie- en productspecifieke kennis op te doen via de Weidmüller Academy.

Netwerken

De Weidmüller Academy vertegenwoordigt het bedrijf via actieve deelname aan innovatieve initiatieven en verschillende netwerken in de context van technologie en onderwijs. De overdracht van kennis tussen academische onderzoeksorganisaties en de ontwikkeling van ondernemende technologie wordt in stand gehouden door voortdurend contact met lokale en internationale universiteiten en instellingen. De Weidmüller Academy is een actieve interface en partner in technologie- en onderwijsnetwerken zoals OWL Maschinenbau, het is OWl en Bildung 4.OWL. De Weidmüller Academie initieert en participeert in coöperatieve wetenschappelijke projecten en is lid van verschillende commissies zoals de Automation Research Association in de ZVEI (Vereniging van Elektrische en Elektronische Fabrikanten), Lippe Bildung e.G. of de Education Committee in de DIHK (Vereniging van Duitse Kamers van Koophandel en Industrie).

Kwalificatie

De personeelsontwikkeling van de Weidmüller Academy is gebaseerd op de persoonlijke verantwoordelijkheid van onze medewerkers en bevordert een leercultuur van continue individuele ontwikkeling. Er zijn leermogelijkheden voor elke behoefte, gebaseerd op behoeftenevaluaties die worden ondersteund door de nieuwste beproefde methoden voor diagnostiek, feedback en transferevaluatie.