null

Onderwep: Het begrijpen van het industriële IoT is als het leren spreken van een nieuwe taal, alleen is deze datagestuurd. Weidmüller bied de makkelijke weg naar de IoT om onze distributiepartners te helpen leren vloeiend "data" te spreken en de stap te zetten van gegevens naar waarde.

Leestijd 4 minuten

Roger Kroon, Vice President Global Distribution Management
Ik leid het Global Distribution Management bij Weidmüller. Mijn team van toegewijde distributie-experts en ik zijn op een missie om langdurige en wederzijds waardevolle partnerschappen met onze distributeurs aan te gaan en echte toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren.

Over het industriële IoT gesproken: Laten we het over gegevens hebben!

null

Na meer dan 20 jaar in de industriële automatisering, ben ik me bewust van de onzekerheden die nieuwe technologieën met zich meebrengenen de hoeveelheid praktische ervaring die nodig is omze succesvolte navigeren. Ik ben nu in staat om deIIoT-taal spreken, waarvan de woordenschat volledig op gegevens is gebaseerd.

Wat ik heb ontdekt toen ik met onze distributiepartners sprak over de mogelijkheden van het industriële IoT, is dat de onzekerheid altijd aanwezig is. Maar van één ding ben ik zeker: IIoT biedt onbenutte mogelijkheden voor distributeurs! Om deze nieuwe zakelijke mogelijkheden met succes te benutten is een bereidheid om onze manier van werken te veranderen, deze nieuwe, op gegevens gebaseerde taal te leren spreken en de juiste partner te vinden. zich te verbinden tot een samenwerking op lange termijn.

Over het "hoe" gesproken: Wat dacht je van de beste oplossing!

null

Als reactie op "Accelerating the Internet of Things Timeline", een wereldwijd onderzoek van Harvard Business Review Analytic Services, zien managers in IIoT een groot potentieel om de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren, de operationele kosten te verlagen en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Hoewel we het er allemaal over eens zijn dat er veel te winnen valt met IIoT, brengt de studie voor mij een veel kritischer punt onder de aandacht: "Hoe?" is nog steeds de grote onbeantwoorde vraag. Circa de helft van de ondervraagden van de survey weten niet waar ze de technologie moeten gaan gebruiken.40% heeft moeite met het vinden van externe consultants met IIoT ervaring. Verder heeft 34% moeite met het vinden van externe consultants die bekend zijn met hun branche.

Voor mij maakt deze evaluatie één ding duidelijk: De grote vraag naar externe IIoT-experts is een bron van groot potentieel voor onze distributiepartners en ons.De missie van Weidmüller is om bedrijven de makkelijke weg naar de IIoT te laten zien. Van de sensor naar de cloud, wij bieden componenten en oplossingen om gegevens te vergaren, te verwerken, te communiceren, te begrijpen en te gebruiken. Belangrijker nog, onze IIoT-experts richten zich op de vraag "Hoe wil je profiteren van het Industriële IoT?". Zo nemen we onze klanten en partners mee van data naar waarde door hen in staat te stellen deze op gegevens gebaseerde taal te leren en te profiteren van diensten met toegevoegde waarde.

Over een solide basis gesproken: Laten we het goed doen!

null

Om de IIoT met succes te kunnen gebruiken, moeten we de basis goed krijgen: data-acquisitie, voorbewerking en communicatie. Dit is het deel waar we ons allemaal op ons gemak voelen in de distributiesector, omdat het grotendeels gebaseerd is op componenten en het meest vertrouwd is met de manier waarop we ons bedrijf in het verleden succesvol hebben geleid.

Weidmüllers portfolio omvat alles wat een bedrijf nodig heeft om een solide IoT-infrastructuur op te bouwen. Van de acquisitie van sensorgegevens bijvoorbeeld met het u-remote I/O systeem of analoge signaalomvormers, naar data pre-processing of zelfs datacommunicatie met beveiligingsrouters voor cross-network communicatie of netwerken van een breed scala aan netwerkdeelnemers met beheerde en onbeheerde schakelaars.

Over voordelen gesproken: Zorg ervoor dat ze op lange termijn werken!

null

Digitalisatie is geen doel op zich. De centrale vraag "wat heeft de klant eraan?" moet bij elke stap in aanmerking worden genomen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we, zelfs als het gaat om het afdekken van de basisinfrastructuur voordelen bieden die onze eindklanten op de lange termijn zullen helpen, als we echt best-in-class IIoT diensten willen aanbieden. Voor de Smart Factory betekent dit toekomstbestendige producten die niet alleen voldoen aan de uitdagingen van vandaag, maar die ook de uitbreiding van IIoT in de toekomst mogelijk maken.

Een voorbeeld: PROtop voeding. Het is geschikt voor een greenfield of brownfield aanpak, omdat de communicatiemodules achteraf kunnen worden aangepast. Dus zelfs als het antwoord op de vraag hoe klanten hun gegevens willen gebruiken in de loop van de tijd verandert, staan alle opties voor hen open, wat naar mijn mening een grote toegevoegde waarde is.

Over toegevoegde waarde gesproken: Twijfel niet met data-driven business!

null

Als bedrijven de IIoT willen gebruiken om de efficiëntie en productiviteit van systemen te verhogen of nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, moeten ze de verzamelde gegevens begrijpen om ze effectief te gebruiken. Het is alsof je vloeiend een nieuwe taal leert spreken om de inhoud ervan met succes over te brengen.

Zoals in de studie wordt benadrukt, is het vinden van de juiste partner voor bedrijven die willen profiteren van IIoT een grote uitdaging. Ik geloof ook dat er in de distributiesector nog steeds veel aarzeling is om deze uitdaging aan te gaan. Data-gedreven business is nog steeds het "grote onbekende", het is niet zo vertrouwd en dus niet zo voorspelbaar als de elektronische componentenhandel. Aarzeling en onzekerheid zijn dus volkomen begrijpelijk! Immers, deze nieuwe business vereist andere expertise, een volledig oplossingsgerichte verkoopaanpak en een langdurig engagement met de klant dat gaat verder dan wat velen van ons in de distributiesector op dit moment prettig vinden om aan te bieden.

Over de volgende stap gesproken: Samen de uitdaging aangaan!

null

Volgens het onderzoek worden preventieve en predictieve onderhoudstoepassingende topprioriteit voor mensen in de auto-, energie-, bouw- en productie-industrie. Als deze sectoren bereid zijn deze stap te nemen, kan ik onze distributiepartners verzekeren dat ze de uitdaging niet alleen aankunnen.

Met Weidmüller hebben ze een partner aan hun zijde die al verschillende voorspellende onderhoudsoplossingen voor deze branches biedt. Deze variëren van zeer intuïtieve software tot individuele oplossingen die zijn ontworpen door onze data-experts. Als sterke partner geven we onze distributeurs niet alleen toegang tot onze IIoT-experts. We ondersteunen hen ook met uitgebreide opleidingsprogramma's en gezamenlijke klantenprojecten om hun eigen knowhow op te bouwen. Want we zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje!

Praten over data: Now we are talking!

null

Met dit aanbod in het achterhoofd ben ik ervan overtuigd dat het werken met Weidmüller een ongelooflijk voordeel is voor alle distributeurs die IIoT business willen winnen! Door voort te bouwen op onze sterke en lange termijn partnerships, zorgen we ervoor dat we een winnende combinatie hebben om aan de behoeften van de eindklanten te voldoen. Dit doen we door ze de makkelijke weg naar de IIoT te laten zien en ze van data naar waarde te brengen: van eenvoudige gegevensverzameling tot het in staat stellen om de toegevoegde waarde te begrijpen en het gebruiken van gegevens te vergroten. Tegelijkertijd creëren we nieuw potentieel voor winstgevende zaken voor onze distributiepartners. Zoals ik al eerder zei: het gaat om het leren en correct gebruiken van de taal van "data". Dus, als je wilt dat je verkoopteams leren om "vloeiend data te spreken" - laten we er dan over praten.

Industrial IoT – facts and figures

Perfecte aanvulling

Meer distributie informatie

Neem contact op