Automotive & robotica

Digitalisering en flexibilisering van de voertuigproductie langs de waardestroom

Automotive & robotica

Toekomstbestendige oplossingen voor de automotive branche

Toekomstbestendige oplossingen voor de automotive branche

De voertuigproductie van de toekomst is gebaseerd op de hoekstenen digitalisering, flexibiliteit en duurzaamheid. Alle processen zijn goed verbonden, veilig en beveiligd; volgens het Industry 4.0-concept van een Smart Factory. De belangrijkste in de productie is de mens, wiens uitgebreide ondersteuning wordt geboden door Autonomous Guided Vehicles (AGV), innovatieve identificatietechnologieën (RFID) en collaboratieve robots (Cobots). Kunstmatige intelligentie (AI), Big Data Analysis en Predictive Maintenance zorgen voor een hoge transparantie in planning, controle en kwaliteit. Bestaande installaties, "brownfields", moeten worden voorbereid op het Internet of Things. Nieuwe installaties, "greenfields", zullen volledig digitaal worden gepland en vooraf worden gesimuleerd.

Als betrouwbare partner voor Automotive & robotica kunnen onze klanten zeker zijn van:

Hoogste kwaliteit

Hoogste kwaliteit

Als bedrijf hechten wij veel belang aan het hoogste kwaliteitsniveau in de ontwikkeling van ons portfolio.

Wereldwijde footprint

Wereldwijde footprint

Met onze wereldwijde oriëntatie zijn we zeer goed in staat om aan de eisen en business cases van onze klanten te voldoen

Focus op marktuitdagingen

Focus op marktuitdagingen

Met onze slimme en intelligente portfolio geven we duurzame voordelen in het kader van Industry 4.0

Bewezen staat van dienst

Bewezen staat van dienst

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van OEM zijn wij een ervaren en betrouwbare partner voor onze klanten.

Onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling

Als toekomstgericht bedrijf houden wij ons bezig met oplossingen voor onderwerpen als flexibiliteit in de productie of eMobility

Het mobiele netwerk 5G heeft een sterke focus op machinetype communicatie en het IoT. Dat is een cruciaal verschil met vorige mobiele radiogeneraties. Talrijke gebruikssituaties en toepassingen in de industriële productie zijn mogelijk, vooral in innovatieve automotive productiescenario's waar de hoogst mogelijke flexibiliteit en real-time gedrag zo belangrijk is.

Elmar Zimmerling, Global Segment Manager Automotive & Robotics

De uitdagingen van de markt aangaan met innovatie en passie

Flexibilisering van de productie

Flexibilisering van de productie

Flexibilisering van de productie

In de toekomst zullen de connectors zelf intelligent zijn - nieuwe verbindingstechnologieën en integratietechnieken worden onderzocht om intelligente connectors voor sensoren en actuators te implementeren.In de toekomst zullen de connectors zelf intelligent zijn - nieuwe verbindingstechnologieën en integratietechnieken worden onderzocht om intelligente connectors voor sensoren en actuatoren te implementeren. Hiermee wordt een verdere basis gelegd voor de realisatie van Industry 4.0 en het creëren van cyberfysische systemen.

Digitalisering in de automatisering

Digitalisering in de automatisering

Digitalisering in de automatisering

Als hoeksteen van de toekomstige ontwikkeling van de automatisering blijft de digitalisering een elementaire rol spelen. Als lid van 5G-ACIA spelen we een belangrijke rol bij het specificeren en ontwikkelen van toekomstige industriële behoeften en normen, gebruikssituaties en gerelateerde hardwarecomponenten. Nieuwe digitale bedrijfsmodellen, samenwerking tussen mens en machine en AI-technologieën zullen hier de drijvende kracht achter zijn.

Sustainability & e-mobility

Sustainability & e-mobility

Sustainability & e-mobility

Elektrische auto's moeten holistisch worden getrimd tot duurzaamheid - dat begint bij de productie, de totale energiebehoefte in een complexe toeleverings- en logistieke keten, tot de eindmontage van alle onderdelen in de fabriek. De belangrijkste uitdagingen zijn onder meer energiemanagement, batterijtechnologie en oplaadsystemen. De batterij zelf vormt een belangrijk deel van de energie die nodig is voor de productie en heeft grote gevolgen voor de carrosserieafdeling en de multimateriaalmix in de productie.

Autonoom rijdende voertuigen

Autonoom rijdende voertuigen

Autonoom rijdende voertuigen

Autonome voertuigen worden in de toekomst bewegende kantoor- en huiskamers. De gebruikerservaring van een voertuig zal niet langer gericht zijn op het rijden, maar op de beleving van de ruimte en het gebruik van de ruimte. Maar vooral in het interieur zullen de auto's heel anders worden ontworpen dan vandaag de dag. Dit vraagt om nieuwe producten, toepassingen en nieuwe machineparken van de leveranciers.

Maak je productie geschikt voor het Industrial Internet of Things

Digitalisering in de industriële omgeving wordt vaak geassocieerd met Industry 4.0

Het vastleggen, combineren en analyseren van waardevolle gegevens uit verschillende gegevensbronnen is een complexe taak - tenzij je alleen beschikt over de nieuwste machines en systemen ("greenfield") op basis van de Industry 4.0-communicatiestandaard OPC-UA. Toch ziet de realiteit er anders uit. In de omgeving van heterogene machines ("brownfield") met een verschillend bouwtijdperk en verschillende communicatie, moet je hier en daar de retrofit industriële IoT-capaciteit aanpassen. Dit is precies waar Weidmüller op maat gemaakte industriële IoT-ondersteuning biedt.

  • Machineverbinding met een cloud
  • Energiemonitoring [als digitale dienst]]
  • Voorspellend onderhoud
  • Kwaliteitsmonitoring
  • Optimalisatie van machines in het veld
  • Remote access

Producten en oplossingen voor automatisering & robotica

Energiemanagement

Energiemanagement

Energiemanagement

De voorwaarde voor een duurzame productie in automotive installaties- het bewustzijn van duurzaamheid - is aanzienlijk toegenomen. Weidmüller EM-oplossingen maken een geleidelijk verbeteringsproces in fabrieken mogelijk om het energieverbruik en dus de energiekosten continu te verlagen.

Connectiviteitsoplossingen

Connectiviteitsoplossingen

Connectiviteitsoplossingen

Betrouwbare verbindingen, zelfs onder extreme omstandigheden in de robotgestuurde productie, is een jarenlange praktijk in de autoproductie. Wij zijn specialisten in betrouwbare en beproefde oplossingen voor de elektrische aansluiting en bedrading van diverse robots en hun gereedschap.

Energiemanagement

Energiemanagement

Energiemanagement

Stroomvoorzieningen krijgen meestal minder aandacht in vergelijking met andere functies van een installatie. Maar als de 24V-DC toevoer uitvalt, kunnen belangrijke onderdelen of de hele productie worden stilgelegd. Het unieke concept van Weidmüller's Smart Grid 24V-DC is gebaseerd op slimme stroomvoorzieningen in combinatie met slimme elektronische belastingsmonitoring.

Industrial Analytics

Industrial Analytics

Industrial Analytics

Vandaag de dag is het begrip van machines en productiegegevens een cruciale succesfactor in elke branche. Industrial Analytics ondersteunt je machinebedieners en servicetechnici door het gebruik van proactieve meldingen op basis van de realtime analyse van je machineparkgegevens.

Ultra-efficiënte stroomverdeling

Ultra-efficiënte stroomverdeling

Ultra-efficiënte stroomverdeling

De toename van de energie-efficiëntie, de volatiliteit van de energievoorziening en een wereldwijd fluctuerende energiekwaliteit zijn uitdagingen waarmee producties in de nabije toekomst geconfronteerd moeten worden. In de industriële omgeving is vandaag de dag de driefasige 400 V AC-stroomvoorziening standaard. Hier is altijd een omzetting van elektrische energie van AC naar DC nodig. De huidige energie-efficiënte elektrische aandrijvingen met variabele snelheid en frequentie- en servoversterkers - robots, CNC kinematica, transportbanden, indexeertafels, enz. - hebben intern al een gelijkstroomtussenkring. Als onderdeel van een consortium van bekende bedrijven zijn we bezig met de ontwikkeling van echte industriële gebruikssituaties voor DC-gebaseerde scenario's.

Contactloze energieoverdracht tot 240 W

Contactloze energieoverdracht tot 240 W

Contactloze energieoverdracht tot 240 W

Verbrande, gebogen of vuile contacten zijn vaak de oorzaak van tijdrovende en kostbare productiestoringen. Vaak te vinden in de automotive productie, bijvoorbeeld industriële robots die regelmatig van gereedschap wisselen. Weidmüller FreeCon Contactless is een innovatief puzzelstukje van Industry 4.0 - flexibel en onderhoudsvrij.

Laatste nieuws van Automotive & robotica

Downloads

Heb je vragen?

Heb je vragen?

*Verplichte velden