Transmissie & distributie

Kennis en ervaring zijn onze beste kwaliteiten. Ons portfolio bestrijkt een breed scala van toepassingen: van connectiviteitsoplossingen die de beste afweging maken tussen veiligheid en flexibiliteit, tot uitmuntende elektronische componenten en analytics om aan de meest veeleisende eisen te voldoen.

Transmissie & distributie

Bijdragen aan intelligent netwerk met hoogwaardige componenten

Bij Weidmüller weten we dat energiebedrijven vandaag de dag voor veel uitdagingen staan. De energietransitie is wereldwijd een gemeenschappelijk doel en elektrische netwerken spelen een belangrijke rol in de decarbonisatiedoelstellingen van de meeste regeringen. Hernieuwbare integratie, gedistribueerde opwekking, eigen verbruik, elektrische voertuigen, enz. zullen alleen mogelijk zijn als elektrische netwerken slimme netwerken worden. Slimme netwerken zijn alleen mogelijk met digitalisering, communicatie, cyber security en analyse. Het productportfolio van Weidmüller bevat eersteklas-producten variërend van "smart"-connectoren tot Industrial Analytics. Met deze oplossingen kunnen nutsbedrijven hun netten slimmer maken en tegelijkertijd voldoen aan vereisten voor een extreem hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Als betrouwbare partner voor transmissie & distributie kunnen onze klanten zeker zijn van:

Veiligheid voor onderhoudspersoneel

Veiligheid voor onderhoudspersoneel

De verbindingen tussen beschermings- en meetapparatuur met stroomtransformatoren kunnen incidenten veroorzaken die risico's met zich meebrengen voor de veiligheid van apparatuur en personeel. Ons doel is om de veiligheid aan de componentzijde te waarborgen (make-before-break-concept), waarbij menselijke fouten in deze kritische verbindingen worden vermeden.

Betrouwbare elektronische producten voor ruwe omgevingen

Betrouwbare elektronische producten voor ruwe omgevingen

Wij bieden een breed scala aan producten die voldoen aan de meest veeleisende vereisten van energiebedrijven: IEC 61850 Ethernet switches, klasse A kwaliteitsanalysators volgens IEC 61000-4-30, of Power-Supply-familie (inclusief UPS) die wordt gebruikt door internationale leveranciers in hun oplossingen voor de automatisering van secundaire onderstations, enz.

Industrial analytics voor services met een hogere toegevoegde waarde

Industrial analytics voor services met een hogere toegevoegde waarde

Slimme meting en slimme netwerken zorgen ervoor dat energiebedrijven een enorme hoeveelheid informatie over hun netwerken hebben. Het gebruik van analytics kan hen veel verbeteringen opleveren in termen van betrouwbaarheid van het netwerk, kwaliteit van de energie, kostenbesparingen, veiligheid, enz.

De modernisering en digitalisering van de elektriciteitsnetwerken is een belangrijke stap om de decarbonisatiedoelstellingen van onze samenleving te bereiken. De energietransitie komt eraan en de T&D-netwerken staan voor grote uitdagingen die om slimme oplossingen vragen. Bij Weidmüller staan we klaar om bij te dragen aan deze oplossingen met een breed scala aan verschillende producten. Let’s connect.

Pedro Cotoner, Global Segment Manager Transmission and Distribution

De uitdagingen van de markt aangaan met innovatie en passie

Slimme meting

Slimme meting

Energieleveranciers vervangen steeds vaker hun traditionele elektriciteitsmeters door slimme meters. Bij Weidmüller hebben we daarom veel verschillende aangepaste montagerails ontwikkeld die het vervangen en testen van meters vergemakkelijken en tegelijkertijd de veiligheid van apparatuur en personeel waarborgen. We hebben ook een uitgebreide reeks overspanningsbeveiligingsapparaten (Type I en II) die op grote schaal worden gebruikt om deze nieuw geïnstalleerde elektronische meters te beschermen.

Distributie automatisering

Distributie automatisering

De automatisering van de distributie is een van de cruciale stappen van energiebedrijven in de richting van slimme netwerken. Monitoring en automatisering van secundaire substations vereisen betrouwbare en compacte producten en het Weidmüller portfolio bevat een aantal van de belangrijkste elementen die nodig zijn bij de "slimme" secundaire substations. Wij kunnen zorgen voor het back-up systeem voor de voeding, de LAN/WAN communicatieapparatuur, overspanningsbeveiliging en de noodzakelijke componenten voor de interne connectiviteit.

Substationpanelen en MV-schakelapparatuur

Substationpanelen en MV-schakelapparatuur

Het beschermings- en controlesysteem van een substation vereist duizenden kritische verbindingen met de primaire apparatuur. Het volledige assortiment van Weidmüller van modulaire klemmenstroken en markers biedt de beste alternatieven om de verschillende soorten signalen op een betrouwbare en veilige manier met elkaar te verbinden. Ons portfolio omvat ook een grote productfamilie van signaalrelais. Dit stelt ons in staat om het volledige assortiment toebehoren te leveren dat nodig is voor de schakelkasten in transformatorstations.

Energiemanagement

Energiemanagement

Van de energiemeter voor het meten van het stroomverbruik in substationpanelen en MV-schakelapparatuur, tot de IEC 61000-4-30 klasse A Energy Analyser, voor het meten van de kwaliteit van de energie, aan de grenzen van het elektrische netwerk: Bij Weidmüller hebben we energiemanagement oplossingen, waaronder niet alleen de belangrijkste veldapparaten (energiemeters en analysers) maar ook stroomtransformatoren, Rogowski Coils, managementsoftware en analyses.

Producten en oplossingen voor transmissie & distributie

Klippon® Connect TTB-bereik voor de bedrading van instrumenttransformatoren

Productinnovatie!

Eenvoudig. Snel. Veilig.

In krachtcentrales zijn de verbindingen tussen beveiligings-, besturings- en meetapparatuur met instrumententransformatoren van kritiek belang, omdat zij verband houden met de veiligheid van personeel en apparatuur. Onze nieuwe TTB-serie Klippon Connect transformatorklemmen biedt het perfecte antwoord voor deze aansluitingen en garandeert eenvoud voor elk aansluitcircuit en veiligheid voor mensen en goederen.

  • Gedwongen kortsluitmechanisme voor 100% veilige hantering (maken vóór breuk)
  • Uniek hefboommechanisme dat maximale betrouwbaarheid en optimale zichtbaarheid voor de bediener biedt
  • Onderdelen (toebehoren) voor intern gebruik om de betrouwbaarheid tijdens installatie- en onderhoudswerkzaamheden te verhogen
  • Specifiek dwars verbindingskanaal voor en na het losmaken contact voor maximumflexibiliteit

Substation Lijn

Productinnovatie!

Ethernet schakelaars voldoen aan IEC 61850-3

Ethernet-switches zijn vereist in automatiseringssystemen voor onderstations en worden daarom in dezelfde kasten geïnstalleerd als IED's (Intelligent Electronic Devices - intelligente elektronische apparatuur) voor beveiliging en besturing. Daarom is het belangrijk dat de Ethernet-switches ook "substation hardened" worden vanuit het oogpunt van EMI (elektromagnetische interferentie) immuniteit. Onze Substation Line voldoet perfect aan alle eisen van Ethernet Switches in T&D activa.

  • Naleving van IEC 61850-3- en IEEE 1613-normen
  • Verscheidene beschikbare modellen met verschillende poortindelingen; van compacte DIN-rail tot modulaire 19"-rekapparaten
  • Redundante stroomvoorziening in alle modellen en breed bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot 85ºC
  • Interfaces tot 10Gbit/s en naleving van IEEE 1588v2 (PTPv2) om te voldoen aan de eisen van het digitale substation (procesbus)

Veilige verbindingen in bescherming en meting

Veilige verbindingen in bescherming en meting

Betrouwbare producten met de beste afweging tussen veiligheid en flexibiliteit

Onze montagerails voor meetinstrumenten kunnen worden aangepast aan elke specifieke behoefte. Met behulp hiervan kunnen meetapparaten eenvoudig worden vervangen en gecontroleerd, terwijl de veiligheid van het bedieningspersoneel gewaarborgd blijft. Bovendien hebben we specifieke producten om risico's te vermijden in de kritische verbindingen van elektronische apparatuur met stroomtransformatoren (CT).

Deze producten maken automatisch kortsluiting aan de CT-zijde voordat de verbinding wordt geopend en zorgen voor totale veiligheid tijdens de onderhoudswerkzaamheden.

Laatste nieuws van Transmissie & distributie

Jouw contenthub voor Transmissie & Distributie

Meer vragen?

We bespreken graag je ideeën!

*Verplichte velden

*Verplichte velden

Heb je vragen?

Heb je vragen?

*Verplichte velden