Traditionele energie

In de toekomst zal de traditionele energieopwekking een belangrijke bron van energie blijven. Wij leveren de producten en oplossingen om een efficiënte en veilige energieopwekking te ondersteunen.

Traditionele energie

Laat je elektriciteitscentrale efficiënt, gemakkelijk en veilig draaien

Laat je elektriciteitscentrale efficiënt, gemakkelijk en veilig draaien

De traditionele elektriciteitsproductie, van gas- en kolengestookte tot kerncentrales, blijft een belangrijk onderdeel van de toekomstige energiemix. Wij helpen onze klanten om een betrouwbare en veilige werking en een hoge beschikbaarheid te garanderen. Met connectiviteitsoplossingen voor alle relevante toepassingen, van marshalling, signaalconditionering, instrumentatie en besturing tot schakel- en HVAC-systemen. Het leveren van de juiste producten voor industriële toepassingen, maar ook voor ruwe omgevingen, gevaarlijke gebieden en veiligheidsgerelateerde toepassingen. Inclusief marktspecifieke certificeringen en goedkeuringen.

Als ervaren partner voor Traditionele energie kunnen klanten zeker zijn van:

Jarenlange ervaring

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche op het gebied van energieopwekking. Het leveren van producten en oplossingen die voldoen aan je verwachtingen op het gebied van functionaliteit en betrouwbaarheid.

Uitgebreid portfolio

Uitgebreid portfolio

Van Industrial Connectivity tot automatisering en digitale oplossingen. Het aanbieden van een breed scala aan producten, van individuele componenten tot op maat gemaakte assemblageoplossingen.

Certificeringen en goedkeuringen

Certificeringen en goedkeuringen

Het dekken van regionale en toepassingsspecifieke behoeften. Voor ruwe omgevingen, gevaarlijke gebieden en veiligheidsgerelateerde toepassingen. Ondersteund door ons geaccrediteerd laboratorium.

De dramatische veranderingen op de wereldwijde energiemarkten zullen zich voortzetten. Met de overgang van traditionele naar hernieuwbare energie. Met de overgang van centrale naar decentrale energieopwekking, -transmissie en -distributie. De traditionele energieopwekking moet het juiste deel van de energiemix veiligstellen.

Dr.-Ing. Rolf Sohrmann, VP Global Segment Management Traditional Power

De uitdagingen van de markt aangaan met innovatie en passie

Gas- en kolencentrales

Gas- en kolencentrales

Gas- en kolencentrales

Gas- en kolencentrales vormen de basis van onze elektrische energieopwekking, met de noodzaak om te zorgen voor een betrouwbare teruglevering aan de elektriciteitsnetwerken. Onze componenten helpen je om je energiecentrale eenvoudig en veilig te bedienen. Het mogelijk maken van een betrouwbare werking van de turbines, de generatoren en de transformatoren. Dit omvat de veilige overdracht van signalen op veldniveau en de efficiënte aansluiting op de besturingssystemen.

Gas- en stoomturbines

Gas- en stoomturbines

Gas- en stoomturbines

Moderne gas- en stoomturbines zijn specifiek ontworpen voor toepassingen bij de eindklant. Van uiterst betrouwbare turbines voor eenvoudige cyclustoepassingen, tot hoogrenderende, kosteneffectieve oplossingen in gecombineerde cyclus. Wij bieden onze klanten een uitgebreid portfolio van producten en oplossingen. Geschikt voor zowel zware als industriële gasturbines, alsook voor utiliteits- en industriële stoomturbines.

Producthoogtepunten voor Traditionele energie

Klippon® stalen behuizingen

Klippon® stalen behuizingen

Klippon® stalen behuizingen

Je verwacht betrouwbare bescherming van je componenten
In onze behuizingen kun je vertrouwen op

Onze Klippon® behuizingsoplossingen bieden je de hoogste bescherming voor je toepassing en de eisen die aan de systeemoplossing worden gesteld. Onze behuizingen staan al lang garant voor competentie en kwaliteit - met name bij gebruik in klantspecifieke oplossingen voor standaard industriële toepassingen, of voor toepassingen in ruwe omgevingen of explosieve atmosferen.

Veilig, robuust en betrouwbaar. Ontworpen om je geïnstalleerde componenten te beschermen tegen de meest veeleisende binnen- en buitenelementen. Weidmüller voldoet aan je vereisten met ons uitgebreide productassortiment behuizingen. Geschikt voor diverse industriële gebieden:

  • Energie- en nutsbedrijven
  • Olie-, gas- en petrochemische branches
  • Gevaarlijke gebieden
  • Procesbranche
  • Machines

Meer producten voor Traditionele energie

RockStar® heavy duty connectors

RockStar® heavy duty connectors

RockStar® heavy duty connectors

  • Buiten de schakelkast is de wereld van de connectors ruwer. Er zijn hier harde types nodig die net zo immuun zijn voor extreme industriële of klimatologische invloeden als voor elektromagnetische interferentie: echte RockStar® connectors, die het volledige gamma van energie-, signaal- en dataoverdracht beheersen met absolute prestaties en vermogen. Welkom bij de RockStar® familie van heavy-duty connectors.

Voedingen

Voedingen

Voedingen

Ons modulaire voedingsconcept helpt je om aan al je eisen te voldoen. Redundante geschakelde voedingen, ononderbroken voedingen, capaciteitsmodules en ons uitgebreide assortiment uitbreidingsmodules verbeteren de betrouwbaarheid van onze systemen en voorkomen dure uitvaltijden. Van de bijzonder zuinige PROeco-stroomvoorziening, via de krachtige PROmax, tot onze krachtige PROtop, wij leveren altijd de juiste stroomvoorziening.

Hoge kwaliteit zonder compromissen

Hoge kwaliteit zonder compromissen

Hoge kwaliteit zonder compromissen

Je hebt behoefte aan kwaliteit, prestaties en veiligheid

In ons geaccrediteerd laboratorium controleren we welke componenten, materialen en systemen het meest geschikt zijn voor jouw toepassing. Indien nodig kunnen wij onze klanten ook deskundig advies geven over de planning en uitvoering van nucleaire kwalificatietesten, volgens de geldende normen zoals IEEE, KTA, enz.

Ons laboratorium is gecertificeerd volgens de internationale norm DIN EN ISO IEC 17025, die zijn deskundigheid en onafhankelijkheid bevestigt om producten te testen en testrapporten te produceren op een manier die voldoet aan de norm. Ons laboratorium is in het kader van zijn activiteiten ook actief als internationaal licentiebureau.

Om meer te weten te komen over onze gecertificeerde en geaccrediteerde testprocedures en laboratoria, kun je onze brochure downloaden of contact met ons opnemen.

Downloads

Heb je vragen?

We bespreken graag je ideeën!

Dr.-Ing. Rolf Sohrmann

*Verplichte velden

*Verplichte velden

Heb je vragen?

Heb je vragen?

*Verplichte velden