Maak je PV-systemen efficiënter

Maak je PV-systemen efficiënter

Fotovoltaïsche systemen moeten worden gecontroleerd en onderhouden om de LCOE (Levelized Cost of Electricity) van de elektriciteitscentrale te verlagen. Omdat je je investeringen niet onbeheerd wilt achterlaten, kun je met een nauwkeurige bewaking van de PV-activa van de panelen tot het net de PR (Performance Ratio) van je systeem verbeteren.

Met onze monitoringoplossingen kun je de LCOE en de ROI (Return On Investment) verbeteren door anomalieën op voorhand te detecteren.

Productnieuws

Highlight

PV String Bewakingssysteem

Modulair PV stringbewakingssysteem voor maximaal 32 strings

Ons nieuwe PV String Monitoring System is ontworpen om de stroom en spanning van de afzonderlijke strings te bewaken, evenals de huidige SPD- en onderbrekerstatus in de combinerbox.

Dankzij het modulaire ontwerp kan het systeem tot 32 strings bewaken en tot 50 A per string meten. Hij wordt gevoed door fabrieksstroom, kan draadloos communiceren en heeft een lage warmteafgifte.

 • Zeer concurrerende modulaire stringbewakingsoplossing
 • Gelijktijdige bewaking van maximaal 32 strings
 • Draadloze communicatie via LoRaWAN®-protocol als plug-and-play-oplossing
 • Bewaking van 25 tot 50 A per string voor modules met 8 en 12 strings
Monitoring

Monitoring

Bewaking van string perfomance en component status

Ondersteuning

Ondersteuning

Ondersteuning van klanten met op de toepassing toegesneden oplossingen en documentaties

Modulariteit

Modulariteit

Modulariteit van productassortiment tegen optimale kosten

Conditiebewaking

Conditiebewaking

Conditiebewaking

als succesfactor | De documentaire

Monitoringoplossingen

PV String Bewakingssysteem Productinnovatie

Modulair PV stringbewakingssysteem voor maximaal 32 strings

Bij fotovoltaïsche systemen op de grond moeten de elektrische parameters van de PV-strings voortdurend worden bewaakt. Dit is de enige manier waarop eigenaars en exploitanten de prestaties en het rendement van hun systemen op lange termijn kunnen handhaven.

Het nieuwe PV String Monitoring System is geïntegreerd in de DC combiner boxen van centrales met centrale omvormers. Het is ontworpen om de stroom en de spanning van de afzonderlijke strings te controleren, evenals de huidige SPD en de status van de stroomonderbreker in de combinerbox.

Dankzij het modulaire ontwerp kan het systeem tot 32 strings bewaken en tot 50 A per string meten. Hij wordt gevoed door fabrieksstroom, kan draadloos communiceren en heeft een lage warmteafgifte.

PV String Bewakingssysteem
Bijzondere kenmerken:
 • Compact en krachtig - Het nieuwe PV stringbewakingssysteem kan tot 32 strings bewaken en tot 50 A per string meten. Het compacte ontwerp met geïntegreerde DC/DC converter en communicatiehardware maakt het bijzonder krachtig.
 • Draadloze communicatiemogelijkheden - Het systeem kan gegevens verzenden via een RS-485 kabel of draadloos naar het SCADA-systeem. Voor draadloze transmissie moet een LoRaWAN® RF-module op de mastermodule worden aangesloten.
 • Modulair ontwerp - Het systeem heeft Hall-effect sensormodules met 8 of 12 meetkanalen en is verkrijgbaar met 25 en 50 A per module. Hierdoor kunnen tot 3 string-ingangen worden bewaakt, evenals zonnepanelen met hoog vermogen en bifaciale zonnepanelen.

String- bewaking met Transclinic xi+

Continue bewaking van uw PV-systeem

De Transclinic xi+ serie bewaakt continu het vermogen van afzonderlijke strings of groepen strings, alsmede de spanning van een fotovoltaïsch systeem en maakt zo een gedetailleerde bewaking van het systeem mogelijk. Negatieve invloeden, die leiden tot een verminderd uitgangsvermogen, kunnen onmiddellijk worden gedetecteerd, zodat het systeem snel kan worden gerepareerd of bijgesteld.

Maak uw systeem niet te groot alleen om het verwachte uitgangsvermogen te garanderen. Een goed toezicht op het systeem maakt het mogelijk om een efficiënt en geoptimaliseerd systeem te gebruiken dat eenvoudig kan worden uitgevoerd. Met een backtrack van meer dan 115.000 apparaten die de afgelopen 12 jaar wereldwijd in veel verschillende omgevingen zijn verkocht, zijn de kwaliteit, robuustheid en optimale prestaties van het Transclinic xi+ productassortiment gegarandeerd.

String- bewaking met Transclinic xi+
Bijzondere kenmerken:
 • Diverse monitoropties - Standaard kunnen single strings met maximaal 16 ingangen en een maximale Isc van 25 ampère per ingang worden gemonitord. Niettemin is het mogelijk minder ingangen met meer stroom te belasten (d.w.z. 10 ingangen met Isc van 30 Ampère).
 • Efficiënte dubbele (of zelfs driedubbele) stringbewaking - met meer dan één stringbewaking kunnen twee (of zelfs drie) strings via één ingang worden bewaakt. Dit vermindert het aantal gevraagde verbindingen en is een goed compromis tussen single string monitoring en zone monitoring.
 • Vermindering van onderhoudskosten - alle bedrading wordt gedaan met PUSH-IN connectors. Het is niet nodig het aanhaalmoment te controleren zoals vereist bij schroefverbindingen. Tijdens de gehele levensduur van het systeem is geen verdere controle van de aansluitingen nodig.
 • Betrouwbaar zelfs onder extreme omstandigheden - Transclinic 16i+ 1k5 H maakt de meting van het stroomverloop mogelijk bij 70ºC met een nauwkeurigheid van ±1% (spanning/stroom). Dit helpt bij de paar- en drievoudige bewaking in combinerboxen in moeilijke omgevingen door slechts één stringmonitor te gebruiken en de kosten van de oplossing te optimaliseren.
 • RS485 SPD aan boord - Een specifieke overspanningsbeveiliging voor RS485-interfaces is reeds geïntegreerd om de robuustheid en betrouwbaarheid van het apparaat gedurende de operationele levensduur te verhogen.

SCADA

Altijd één oog op de prestaties

Altijd één oog op de prestaties

Altijd één oog op de prestaties

Uitstekende compatibiliteit met toonaangevende leveranciers - onze oplossingen voor allround toepassingen met monitorings- en SCADA-systemen

Weidmüller werkt samen met toonaangevende leveranciers van monitoring en SCADA systemen en dataloggers, onder andere: Meteocontrol, Solare Datensysteme GmbH, GreenPowerMonitor, PV Hardware of Axis.

Perfecte aanvulling

Downloads

Heb je vragen?

We bespreken graag je ideeën!

*Verplichte velden