Weidmüller treedt toe tot het High Tech Software Cluster

Celebrating the cooperation: John van Leeuwen, Business Development Manager, Weidmüller Benelux (left), and Wim Renders, Manager High Tech Software Cluster, Brainport Development (right). Image rights: High Tech Software Cluster.

Eindhoven, Nederland. Weidmüller is in mei toegetreden tot het High Tech Software Cluster (HTSC). Deze samenwerking past bij de ontwikkeling van Weidmüller van componentenleverancier naar service en solution provider. In deze geïnternationaliseerde, technologisch veranderende wereld, neemt de complexiteit van eisen snel toe door de opkomst van nieuwe markten. Nieuwe, meer gevarieerde uitdagingen moeten worden overwonnen, en de oplossingen voor deze zullen niet alleen worden gevonden in high-tech producten. "Wij als Weidmüller zijn in een nieuwe wereld gestapt. Met dit partnership willen we ons nog meer promoten en positioneren als high tech software aanbieder", aldus Klaas Wijbenga, Automation Sales Engineer bij Weidmüller Benelux.

Het High Tech Software Cluster is een samenwerkingsverband van meer dan 30 innovatieve softwarebedrijven, onderzoeksorganisaties en onderwijsinstellingen dat industriële bedrijven helpt hun weg te vinden in digitalisering. Het door Brainport Development geïnitieerde project biedt een scala aan verschillende mogelijkheden om te leren over en aan de slag te gaan met digitale transformatie of de engineering van slimme producten.

Easy web-based data visualisatie met PROCON-WEB.

Het doel voor nu en de toekomst is om deel uit te maken van de industrie community, bij te dragen aan projecten, partnering, innovaties en technologieën, klanten en focus op Industriële Automatisering, Digitalisering & Software. "Het is een ideaal platform voor het delen van kennis. We willen onze kennis verspreiden en optreden als een teamlid. Weidmüller draagt bij met softwaretools, zoals Industrial AutoML, de HMI/SCADA software PROCON-WEB of Resource management ResMa®, en andere clusterleden kunnen deze gebruiken om hun oplossingen aan te vullen. Het is ook een geweldige manier om in contact te komen met klanten uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland", merkt Wijbenga op.

Weidmüller levert specifieke technologie en oplossingen in hardware en software rondom de Industriële Automatisering & IoT. Het bedrijf brengt dus uitgebreide ervaring in de industrie mee naar de tafel. Van een uitgebreid product portfolio, via hun eigen industriële productie mogelijkheden, tot diverse referenties met machinebouwers en operators. Weidmüller streeft er voortdurend naar om haar netwerk uit te breiden met innovatieve partners.