HomeNieuwsLokaal nieuwsBondskanselier Angela Merkel bezoekt Weidmüller op de Hannover Messe

Bondskanselier Angela Merkel bezoekt Weidmüller op de Hannover Messe

Hannover, 7 april 2014 | Als onderdeel van haar openingstoer op de Hannover Messe beurs brengt bondskanselier Angela Merkel, begeleid door premier Mark Rutte, een bezoek aan de elektrotechnisch specialist Weidmüller

 

Tijdens de besprekingen met de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Christian Gläsel, en de Chief Executive Officer, Dr. Peter Köhler, toonden de gasten belangstelling in de innovaties van het familiebedrijf. Een van de door Weidmüller getoonde innovaties is een uitgebreid energiemanagement systeem dat kan worden gebruikt om de productie te optimaliseren in industriële omgevingen.

 

"Duitse middelgrote bedrijven staan bekend om de innovatieve kracht en passie voor innovatie ", aldus Köhler. "Met onze oplossing laten wij zien dat wij top trends in een vroeg stadium omarmen om concurrerend te blijven in de globale markt in de toekomst ". De oplossing van Weidmüller speelt in op de twee actuele thema's: energie-efficiëntie en industrie 4.0”. "Aan de ene kant worden onze componenten gebruikt om productie faciliteiten te monitoren op afstand, wat betekent dat we toegang tot de status data van het apparaat kunnen bieden op elk moment en vanaf elke locatie", legt Köhler uit aan de twee regeringsleiders. "Aan de andere kant, worden er mogelijkheden gecreëerd om het productieproces te optimaliseren vanuit zowel energie efficientie als besparings oogpunt”.

Last but not least, maakt de high - tech strategie van de federale regering het ook mogelijk om de snelheid van toekomstig onderzoek en ontwikkeling te behouden: " Dit is voor ons essentieel om in Duitsland concurrerend te blijven", benadrukte Köhler tijdens de discussie. "De innovatieve oplossingen gepresenteerd op de Hannover Messe tonen aan dat we daadwerkelijk op de goede weg zijn".

Weidmüller voorzitter van de raad van commissarissen, Christian Gläsel, bedankte bondskanselier Merkel voor haar bezoek. "Als familiebedrijf staan we middenin de samenleving en nemen de verantwoordelijkheid op veel gebieden", legt Gläsel uit . "We zijn verheugd dat deze commitment ook wordt gewaardeerd vanuit een politiek perspectief".